Kort overzicht

Je kan bij ons terecht voor alles wat met lenzen te maken heeft:

Wil je voor de eerste keer lenzen gaan dragen, dan doen we alle metingen die nodig zijn om tot de beste passende lenzen te komen: de ogen opmeten, tranenfilm beoordelen, oogleden bekijken, tot een volledige scan van het hoornvlies: alles gebeurt ter plaatse.

We nemen ook voldoende tijd om je te leren hoe je je lenzen moet inzetten en uithalen en hoe je ze moet onderhouden.

We willen dus een coach zijn voor jou en je lenzen: daarom ontwikkelden we het CCK ComfortPlan.

Draag je al lenzen, maar ben je er niet tevreden (meer) mee, dan ben je ook welkom: we luisteren naar je klachten en lossen de problemen op.  We streven er altijd naar dat je lenzen kan dragen zonder enige last of zonder dat je voelt dat je lenzen draagt.

We hebben alle merken van lenzen, we werken met alle fabrikanten, maar we zijn aan niks of niemand gebonden: daardoor ben je zeker dat je altijd de lens krijgt die het best past voor jou!  We hebben alle soorten lenzen, van de gewone sferische lenzen, tot torische lenzen (voor astigmatisme), dubbelzichtlenzen (voor de 45-plusser), vormstabiele lenzen, daglenzen, maandlenzen, echt alles!

Heb je minder goeie ogen, zeg maar “ogen waar niemand raad mee weet”, of kreeg je te horen dat “jij geen lenzen kan dragen” om welke reden dan ook, dan kom je ook best langs bij ons.  Heel vaak is er wèl een oplossing voor je!

Onze specialisaties gaan erg ver: zo passen we lenzen aan bij mensen met keratoconus, maar ook bij mensen die zich ooit lieten krassen of laseren en nu terug slechter zien, en zelfs bij mensen die een ongeval hadden waarbij een oog getraumatiseerd raakte of door ziekte (bvb herpes infectie) hun zicht deels verloren zijn geraakt.

Droge ogen behandelen is nog één van onze specialisaties: er zijn tal van mogelijkheden om droge of lopende ogen te behandelen: wij beperken ons niet tot het geven van een druppeltje.

Na meer dan 27 jaar ervaring en specialisatie zijn we uitgegroeid tot een toonaangevend aanpascentrum voor contactlenzen en worden we door collega’s en oogartsen in binnen- en buitenland gerespecteerd voor onze professionaliteit en kennis.  Als je bij ons geen oplossing vindt, dan zul je die nergens vinden.

We waren ook bij de eersten in België (in 2003) die de nachtlenzen aanboden.  Dit was een grote (dure) investering in materiaal, tijd en kennis om het volledig onder de knie te krijgen, maar ondertussen zijn de klanten die nachtlenzen dragen heel enthousiast over hun lenzen die ze ’s nachts dragen en die hun zicht corrigeren waardoor ze overdag geen lenzen meer hoeven te dragen.

Met die nachtlenzen gaan we zelfs nog een stap verder: nachtlenzen hebben immers het ‘leuke’ effect dat ze progressieve myopie afremmen.  Als je als kind dus steeds slechtere ogen krijgt kunnen nachtlenzen dit proces afremmen!!

Als nieuwste specialisatie is er nu de voeding: jawel: wat is gezonde voeding voor je ogen? Hoe kan je ervoor zorgen dat je ogen gezond blijven dankzij de juiste voeding?